Xerrada sobre la Teoria Queer

[img_assist|nid=1182|title=|desc=|link=none|align=left|width=400|height=310]Pluma. Lesbiana. Gai. Bollera. Marica. Trans*. Hetero. Bisexual. Home. Dona. Femení. Masculí. Normal. Anormal. (…)

I tu? A quina categoria t’hi posaries?

La teva identitat pertany a una d’aquestes categories, o és una mescla de tot? Pot ser que et sentis millor amb més d’una o amb cap d’aquestes etiquetes?

La Teoria Queer justament rebutja aquestes categories, es pregunta si realment ens hauriem de definir, i aporta una altra possibilitat: allò “queer”, per mostrar que és molt més el que ens defineix com a ésser humà.

Aquellxs qui defensen aquesta teoria argumenten que les nostres identitats són una barreja de les categories sexe, gènere i sexualitat. La Teoria Queer vol sensibilitzar-nos sobre el fet que tot això són constructes que ens separen en “normal” o “anormal”, i vol donar una possibilitat de sortir d’aquest pensament excloent.

Paradoxalment, però, el concepte “queer” no obre una nova identitat? No produeix justament el que vol deconstruir: una nueva categoria?

Si vols conèixer més sobre la Teoria Queer i sobre què hi té a veure amb nosaltres mateix*s, no faltis aquest divendres 1 de febrer a les 19h a l’aula 108 de l’UB Central, a Pl. Universitat.

 

2 comentaris

  1. Amrir diu:

    Yuhu! Ja tocava (què faríem sense els nostres Sinvers internacionals?). Bé, jo ja aviso que vindré carregada d’arguments anti-queer i amb moltes ganes de parlar-ne.  :)

  2. Ranma diu:

    Al igual que con el feminismo, hay más de una manera de enfocar estas teorías.
    Yo veo muy liberador este pensamiento siempre que no se desprecie, como ocurre más de lo deseable en el mundillo queer, a las identidades “normativas”.
    Me apunto!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>