banner_family

Aquest divendres, parlarem de nosaltres, sinvers

La idea d’aquesta xerrada és senzillament compartir la nostra experiència com a persones LGBT: la nostra sortida de l’armari, la relació amb els progenitors i la família,els amics, a l’universitat o la feina.

Intercanviar la nostra experiència entre Sinvers més antigues (o no), veure diverses formes de viure la sexualitat o ésser LGBT, mostrar la diversitat que portem endins, la diversitat que fa que som Sinvers.

Vine a explicar-nos també la teva, d’experiència LGTB!

Com és a habitual, a l’aula 102A de la UB Central, i a les 21h davant de l’edifici històric per anar a sopar.

Assemblea participativa

Aquest divendres tornem a fer, dos mesos després, assemblea participativa. Els temes que hi tractarem seran principalment aquests:

  • Repàs del 1r trimestre
  • Què reivindicar i fer el 17-M i el 28-J (tema i accions concretes)
  • Quina Sinvertrobada ’15 farem?

Com cada divendres, a les 19h a l’Aula 102A de la UB Central, i a les 21h davant de l’edifici històric (plaça Universitat) per anar a sopar!

Gerontophilia_affiche_France

Cicle Cinefòrum Sinver: “Gerontophilia”

A dins del Cicle de cinefòrum del Sinver 2015 vos presentem la primera pel·lícula, Gerontophilia (Canadà, 2013), que iniciem aquest dijous 09 d’abril:

“Lake, un jove de 18 anys, un noi més aviat ordinari, viu amb la seva mare amb nefrosis i surt amb una noia de la seva edat, un xic excèntrica. Però descobreix que sent una atracció particular cada vegada més forta cap… als homes grans. Contractat per una casa de persones jubilades per l’estiu, cau sota l’encant del Senyor Peadbody, un seductor pacient de 82 anys”.

Aquesta pel·lícula del quebequès (Canada) Bruce Labruce va ser nominada al 2013 al Toronto International Film Festival a la selección oficial i a les Giornate degli autori Venice Days a dins de la Mostra dil Cinema di Venezia, també al 2013.

La projecció tindrà lloc a l’aula 211 de la Facultat de Geografia, Historia i Filosofia de la UB, al Raval (Carrer de Montalegre, 6) de 19h00 a 21h00. Es projectarà en versió original subtitulada en anglès. L’assistència a totes les pel·lícules del cicle és gratuïta.

 

Aquesta és la primera projecció del Cicle Cinefòrum 2015 del Sinver. Pots consultar el cartell de la programació en el següent enllaç: http://www.sinver.org/events/cicle-de-cineforum-del-sinver-2015-2015-04-09/

V sant jordi concurs

V Concurs de Sant Jordi

de l’Associació Universitària Sinvergüenza.

CATEGORIES:

  • relat curt
  • punt de llibre
  • poesia

PREMI de 40€ en llibres a cada categoria!

Envia la teva obra a SINVER@SINVER.ORG fins el 20 d’ABRIL amb un pseudònim

BASES: www.sinver.org/santjordi

Participa i expressa’t sobre el que vulguis en relació amb la identitat sexual i de gènere!

 

celebrities-as-playmobil-dolls-1

VIOLÈNCIES, MICROMASCLISMES I PARTICIPACIÓ

Per concloure aquest mes de març feminista, aquest divendres torna el Grup de Treball de Feministes Sinvergüenza amb una proposta molt interessant!

Parlarem sobre què és i quins tipus de violència hi ha, on situem els micromasclismes i què són exactament, i com afecten les desigualtats de gènere en la participació.

Fa dues setmanes vam poder fer un tast en el taller del grup de treball i ens van quedar moltes qüestions pendents. I si no vas venir, aquesta és la teva oportunitat!

Ens veiem el divendres 27 a les 19h, i a les 21h per sopar!

feminisme_jamais-

Xerrada sobre feminisme: història i corrents

Què en sabeu sobre el feminisme?  quins corrents se’n distingeixen? el feminisme és “radical” en si? quines han estat les principals precursores en la història contemporània?

Aquest divendres (20 de març) tindrem l’ocasió de tenir na Maribel Ponferrada, Doctora en Antropologia Social i Cultural i Investigadora de l’Observatori per a la Igualtat (UAB) en el projecte EGERA -Effective Gender and Equality in the Academia- (www.egera.eu), per a la incorporació de la perspectiva de gènere en el projectes de recerca.

La xerrada consistirà un repàs històric sobre els diferents feminismes, en la que hi podreu resoldre tots els dubtes que tingueu.

Us esperem com sempre a les 19h a l’aula 102A de la UB Central, i a les 21h, davant de l’edifici històric (Pça. Universitat) per anar a sopar i sortir després.

trans-poster-900

Xerrada sobre la pluratitat de les identitats trans

El 15 de març és el dia internacional de la visibilitat Trans, i en motiu d’aquesta data farem una xerrada per tal de visibilitzar-vos que hi ha infinites maneres de ser trans.

Us parlarem un xic sobre diversitat sexual, què és el gènere i la seva diversitat i com això és vist en general per la societat, per tal de donar-vos una imatge de amb que s’enfronta una persona trans al llarg de la seva vida i de com les solucions a aquesta situació són infinites, com infinites son les identitats de les persones.

Per anar fent boca podeu consultar aquest enllaç: http://www.ara.cat/suplements/diumenge/Transsexuals-espurnes-duna-nova-revolucio_0_1262273772.html

Com és habitual, a les 19h a l’aula 102A de la UB Central. I a les 21h, a plaça Universitat a la porta de l’edifici històric, per anar plegades a sopar i, qui s’animi, a sortir també a prendre algo a posteriori!

hibster_ny

taller sobre gènere i noves masculinitats!

Aquest divendres dia 6 de març, el Grup de Treball  de Gènere del Sinver, farà el taller sobre gènere i noves masculinitats!

Parlarem sobre estereotips, micromasclismes i privilegis ; debatrem sobre el sistema sexe-gènere, l’estètica i les construccions socials.

Us convidem a venir a gaudir, riure i, sobretot, aprendre i reflexionar sobre com ens  afecten les construccions del gènere en el nostre dia a dia.

Serà com sempre a les 19h a la UB Central a l’aula 102A. I després, a les 21h, a plaça Universitat davant l’entrada principal de l’edifici, per anar plegades a sopar. Us hi esperem!

mafalda enfadada

Llengua i llenguatge no sexista

Aquest divendres (27 de febrer) a les 19h tindrem l’oportunitat de tenir com a ponent a la filòloga Ana Cucala, que realitzarà una xerrada sobre llengua i llenguatge no sexista.

Com és sabut, en les llengües romàniques -a diferència d’altres llengües, com ara l’anglès- hi ha distinció de gènere i generalment s’utilitza normativament la forma masculina com a plural genèric.

Conseqüentment, en els últims anys, ha aflorat el debat sobre si cal o no desdoblar el gènere quan escrivim i parlem (p.e. “tots/es” o “tots i totes”), o inclús d’utilitzar la forma femenina per al plural genèric (utilitzar p.e. “totes” enlloc de “tots”) -com sovint fem  al Sinver!-. En oposició a això, veus contràries proposen utilitzar mots genèrics que ens ofereix el mateix lèxic d’una llengua (p.e. “tothom” enlloc del genèric masculí), i que, en aquest sentit, el funcionament de cada llengua no hauria d’ésser modificat. Altrament, hi ha llengües que, a més del gènere masculí i femení, existeix un gènere neutre -com l’alemany- o inclús d’altres – una petita minoria- en el femení n’és el plural genèric.

Parlar “en femení” contribueix a visilitzar el gènere femení i tractar-lo en peu d’igualtat amb el masculí? El fet que el genèric plural sigui el masculí és el reflex d’una societat patriacal i androcèntrica?

N’Ana Cucala ens podrà aportar nombrosos arguments per a les postures confrontades. Per anar fent boca, us proposem els segûents enllaços:

Manual de llenguatge no sexistaguia d’usos no sexistes de la llengua, el·laborades per la Generalitat el 2006 i el 2010 respectivament.

– Una entrevista a la filòloga Carme Junyent i el llibre digital Manual de Llengua per visibilitzar la presència femenina de la filòloga Eulàlia Lladó.

– Llista de recursos de llenguatge inclusiu en castellà.

Informe Sexisme lingüístic i visibilitat de la dona escrit per Ignacio Bosque i subscrit per 26 acadèmics el 2012, que va tenir un polèmic ressò i resposta per part d’una desena de personalitats.

T’esperem a les 19h a l’aula 102A de la UB Central (Plaça Universitat). En acabar, a les 21h, com és habitual, davant la UB per anar sopar plegades!

Suport a la Vaga General del 3 d’octubre del 2017

L’Associació Universitària Sin Vergüenza condemna totalment la violència i la repressió exercides per les forces policials de l’Estat espanyol contra els seus ciutadans que expressaven lliurement la seva voluntat democràtica el passat diumenge 1 d’octubre.

Volem expressar la nostra solidaritat per les víctimes de les brutals càrregues policials que ens han deixat amb la xifra de 893 persones ferides, recordant especialment les dues que es troben encara hospitalitzades en estat greu.

Com a joves LGBTI+ estem especialment sensibilitzades envers la violència, i estem familiaritzades amb la lluita i la repressió que, com a col·lectiu oprimit, hem patit al llarg dels anys i seguim patint encara. És per aquest motiu que defensem també el dret del poble català a expressar la seva opinió democràticament sense repressàlies.

No obstant això, com a associació universitària inclusiva, no prendrem partit per cap opció política. El SinVer sorgeix amb la voluntat de reunir persones de diferents ideologies i fomentar el debat i l’intercanvi d’opinions entre elles, sense restringir les idees de ningú, sempre que aquestes no vulnerin els valors que defensem: la llibertat, la democràcia i el respecte dels drets humans fonamentals.

Considerem que l’Estat, contràriament al que els seus líders polítics han proclamat als seus discursos, va actuar amb desmesurada violència contra aquelles persones que només volien exercir el seu dret a decidir, a més, considerem que la seva resposta després d’aquests fets ha sigut insuficient i minimitza el dolor de les víctimes.

Per tots aquests motius l’Associació Universitària Sin Vergüenza dona suport a l’aturada general del 3 d’octubre.

Taller de pancartes, una activitat participativa

Deixem enrere un altre divendres i una altra activitat. Aquesta vegada no ha estat una xerrada sinó una activitat participativa i un taller.
El pròxim divendres 25 de novembre és el “Dia Internacional contra la violència vers les dones” i a Mataró s’hi estan realitzant diverses activitats al voltant de la violència masclista i les microvielències, i el mateix 25 hi haurà una concentració davant de l”Ajuntament (La Riera, 48) a les 19.30 h.
Hi volem assistir i per no anar amb les mans buides hem fet un taller de pancartes.
Primer, per agafar ànims i empoderar-nos l’Adrià, president de l’associació ha projectat alguns vídeos de contingut LGBT per generar debat i estimular el desig de manifestar-nos. Després hem visionat un vídeo més que interessant sobre els micromasclimes.
Un cop nodrits de continguts audiovisuals hem debatut sobre el masclisme, i cercat eslògans per a la pancarta que portarem el 25.
Més endavant us els mostrarem.

Un ràpid repas del treball fet

Bon dia o bona nit, podeu escollir l’opció que més us plagui, o aquella que correspongui al moment que llegiu això; soc el responsable de la web de l’associació Sin Vergüenza, protector del domini, cavaller del responsive i del Seo, mestre del CSS i responsable de què aquesta pàgina no estigui prou actualitzada. Heu vist amb quina gràcia introdueixo el “mea culpa”? Bé, un cop fet tractem coses més interessants: no us penseu pas per les meves paraules que estem poc actius a l’associació; ans al contrari: si us fixeu en la nostra agenda o feu un repàs a la nostra pàgina de l’associació a facebook, veureu que al llarg d’aquest curs hem fet un munt d’activitats (en parlarem més detingudament en altres articles), tan variades com interessants.

Fem un ràpid repàs, si no us fa res:

Vam començar el curs amb una trobada informal, amb jocs i berenar; la següent activitat la dedicarem a la bisexualitat i el nostre “Llibret Bi”, (que podeu descarregar des de el bàner de la “home”), seguirem amb una xerrada sobre les sigles que inclou el moviment LGBT+, i una sobre feminisme; tractarem de la sortida de l’armari amb una taula rodona, de nou una xerrada sobre la despatologització de la transsexualitat, i vam tancar el més d’octubre amb videofórum de curts i vídeos.

Primera setmana de novembre, primera assemblea participativa del curs, seguit d’una alta taula rodona sobre el moviment queerfemista i dues xerrades, “Videojocs LGBT+” i “Gènere, Història i dret”.

Desembre: mes de vacances, mes parc en activitats: un taller de sexe segur i una xerrada sobre associacions i espai urbà a Madrid.

El gener? Encara més breu: l’últim divendres del més vam repassar i comentar les notícies LGBT+ més interessants del 2015. Però si no som tan estrictes podem destacar dues coses més: l’anada en grup a veure el film “La noia danesa”, i la participació en la manifestació contra la LGTBfòbia.

Febrer torna a estar més ple: comencem el mes amb un cinefòrum per al ”Paragraf 175″,
seguit de l’anada en grup a veure l’obra de teatre LIMBO
i tanquem de nou amb dues xerrades: “Dissidència sexual en l’àmbit rural”, i “Feminisme interseccional i privilegis”.

Una xerrada sobre Teoria Queer (la primera, en seguiran més), una xerrada sobre dos homes i la seva contribució teòrica al feminisme, i la taula rodona-taller sobre Identitats plurianuals.
Deu ni do, no?

Tenim una bona amanida d’activitats: jocs, tallers, taules rodones, xerrades, videofòrums, visites culturals i manifestacions.
Com veieu tenim de tot per gaudir i triar, i el que encara queda abans de les vacances d’estiu.

Us hi esperem.

df38GcG

“La chica danesa”

Qui té ganes d’anar a veure “La chica danesa” al cine?

Som conscients que és una tortura haver d’esperar fins el 29 de gener per tornar a veure’ns les cares (des que es va saber que no es reprenia l’activitat sinveriana fins a finals de mes hem rebut una allau de correus de queixes, lamentacions i d’indignació… Bromita. Però sí, sabem que és dur). Per això us proposem anar al cine totxs plegatxs un dia d’aquests! Qui s’hi anima?

Aquí teniu l’enllaç del doodle amb els dies i els horaris de les sessions on podeu indicar la vostra disponibilitat (el primer dia que proposem és el dimecres 20, que costa només 3,90€!):
http://doodle.com/poll/pdr4d2ux87me9pkv

La pel·lícula està basada en la història real de la pintora Lili Elbe, la primera dona transsexual a sotmetre’s a l’operació de reassignació de sexe. Aquí podeu trobar més informació: http://www.filmaffinity.com/es/film907970.html