Per una escola sense armaris!

L’Àrea d’Educació de la FELGTB ens crida a participar en la Campanya “Vuelta al cole”: Escuelas sin armarios, una campanya engegada el 2 d’octubre i que mereix un impuls, ara inclús més en conèixer-se les dades de l’informe d’assetjament escolar i suïcidi LGB (una investigació de l’Àrea d’educació de Cogam i la FELGTB).

[img_assist|nid=1128|title=|desc=|link=none|align=left|width=630|height=100]

 

 

 

 

 

Per col·laborar-hi us convidem a fer el següent:

1- Entreu a www.escuelasinarmarios.com

2- Envieu una postal al vostre centre educatiu per poder reclamar a l’equip docent el treball en la diversitat!


També podreu veure que a la web hi ha m
aterial educatiu per a infantil, primària, secundària, investigacions i enllaços amb eines pel treball a l’aula de la diversitat afectivo-sexual. 

D’aquesta manerea els nostres centres educatius milloraran l’atenció a la diversitat afectivo-sexual, prenent consciència sobre l’alliberament que suposa per a l’alumnat que en aquest entorn es respecti l’orientació sexual o la identitat de gènere, i així crear entorns lliures de discriminació.

 

Perquè és tant important aquesta campanya?

El missatge que Uge Sangil, coordinadora de l’Àrea d’Educació de la FELGTB, i el seu equip ens fan arribar és el següent:

Davant els últims esdeveniments polítics en qüestió d’educació i en concret en allò que es refereix a Educació per a la Ciutadania, on s’elimina tota referència a la LGTBfòbia, ens queda confiar en la bona tasca i la intenció de l’equip educatiu en treballar l’educació en la diversitat. 

Es per això que a través d’aquesta postal, les exalumnes suggerim a l’equip educatiu treballar la diversitat, tot emparant-nos en la LOE, la qual té entre els seus objetius el reconeixement de la Diversitat Afectivo Sexual. 

No podem oblidar i no fer referència a la darrera investigació, que des de l’Àrea d’educació de COGAM i de la federació s’ha realitzat i presentat a la societat amb dades realment esgarrifoses o com a mínim preocupants sobre l’assetjament escolar homòfob (lesbòfob, bífob) i el risc de suïcidi en adolescents i joves LGB. 

Una mostra d’aquestes dades ho podeu contrastar als següents enllaços del Programa Ana Rosa de Tele5 sobre l’informe d’assetjament escolar i suïcidi en LGB, on podreu veure de primera mà les punyents vivències de joves LGB:


1. Durant anys, no va ser l’Àlex sino el “maricón

2. Jon no va explicar l’assetjament perquè temia que el pegarien més

3. Assetjats per homofòbia

4. L’Ana va patir bullying homòfob

 

En aquest estudi podem apreciar la poca implicació del professorat en la detecció de l’assetjament i en el recolzament a les persones assetjades. 

Pero tambié treiem en clar que per lluïtar contra l’assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere, els i les joves hauran de comptar amb informació, referents, recolzament i comprensió i el sistema educatiu és una de les peces claus junt a la família on es pot treballar la diversitat afectivo-sexual des de la positivitat per aconseguir que les nostres escoles siguin espais segurs.

 

Necessites més motius?


Endavant!

És molt fàcil!

Envia una postal i aporta el teu granet de sorra per una escola sense armaris! 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>