Artxs Diversxs

banner-facebook-artxs-diversxs-01
La violència cap a persones LGBT+, avui dia, està més de moda que mai. Per exemple, un àrbitre obertament gai va ser assetjat assíduament, arribant fins i tot a rebre amenaces de mort, fets que li van portar a retirar-se temporalment del seu treball. També existeixen casos com el d’una “coach” que en ple 2016 i en el nostre país, ofereix teràpies per guarir l’homosexualitat. Contínuament es produeixen agressions homòfobes en Espanya, fins i tot en grans ciutats com Barcelona o Madrid, i 8 de cada 10 víctimes d’aquestes agressions no s’atreveixen a denunciar-ho. Fets als quals cal sumar que milers de joves LGBT+ són víctimes de discriminació, exclusió i aïllament per la seva orientació sexual i/o identitat de gènere, ja sigui a l’escola, amb la família, al carrer, els mitjans de comunicació o internet, convertint-se aquests en escenaris de violència dels quals és molt difícil escapar, ja que abasten pràcticament tots els àmbits de la vida d’aquestes persones. D’aquesta manera nostra associació ha jutjat necessari trobar eines que ens permetin prevenir aquestes situacions i així combatre qualsevol forma de discriminació mitjançant la visibilització i l’art.
El nostre projecte, Artxs Diversxs, Gentxs Diversxs és un conglomerat poderós que uneix activisme i art, innovant així, el canal d’incisió contra les LGBTfobias. D’aquesta manera, s’expossarán treballs artístics de persones LGBT+ que vulguin mostrar un fragment de les seves realitats o simplement vulguin expressar-se com LGBT+ dins d’un col·lectiu. Posteriorment, els treballs seleccionats per la seva originalitat i per la seva qualitat serviran al projecte com vehicle d’artilleria contra els prejudicis a través de l’empatia inherent a qualsevol expressió artística, privilegiant així, llocs de pas heterocisnormatius i en els quals la visibilitat dels nostres col·lectius sigui mínima o inexistent. La primera exposició, “Amor i Sexe“, pretén ser un crit en la foscor de la solitud de molts de nosaltres que sentim com el desig ens embriaga al mateix temps que la nostra manera de veure l’amor o el gènere no existeix de forma reconeguda en la societat. A més a més, creiem també que no hi ha millor arma per lluitar contra l’odi i la por que a través de l’amor. Volem per tant recordar que els nostres col·lectius LGBT+ estan formats per persones que podem estimar de la mateixa manera que qualsevol altra i no dubtarem, ni un segon, a lluitar perquè totes les persones de les nostres societats accepten les nostres diversitats que ens fan únics, però al seu torn, iguals. Aquesta exposició sorgeix també com una necessitat de cerca personal compartida per organitzadors i artistes que convida al públic a reflexionar sobre les seves pors i els seus prejudicis i de la qual emana un crit d’ajuda pintat d’amor, fotografiat de sexe i escrit amb línies de reivindicació.

FORA DE TERMINI! GRACIES A TOTES LES PARTICIPANTS :

 

EXPOSICIÓ D’ARTXS DIVERSXS! Va ser un èxit de participació i d’assistència, aquí podeu veure imatges del dia de d’inauguració i d’algunes obres.

 

AQUÍ PODEU ACCEDIR AL VÍDEO PRESENTACIÓ DEL SINVER PER ARTXS DIVERXS

 

Trobareu més informació a la pàgina de facebook.